Financiar

#tva #anaf #declaratii #contribuabili #data limita #formulare

Atentie, contribuabili! Astazi este ultima zi pentru depunerea declaratiilor fiscale!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala le atrage atentia contribuabililor ca astazi este data-limita la care pot depune patru declaratii fiscale, in functie de activitatea pe care o presteaza.  

In primul rand este vorba despre formularul 010, care va fi depus de cei care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Tot azi, se vor depune formularele 070, 020 si 096. Sub incidenta declaratiei 070 intra persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale si care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Restul persoanelor fizice care nu fac obiectul declaratiei 070 vor trebui sa depuna formularul 020.

In ceea ce priveste declaratia 096, aceasta va fi depusa de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 153 din Codul Fiscal, in vederea eliminarii lor de pe lista platitorilor de TVA (se aplica regimul de scutire prevazut la art.152 din Codul Fiscal).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea