Financiar

#economie #recesiune #eurostat #moneda unica europeana

Zona euro ar putea iesi din recesiune

Eurostat va publica astazi rezultatele economice inregistrate de statele din zona euro, iar analistii spera ca acestea sa ateste iesirea oficiala din recesiune a tarilor care au adoptat moneda unica europeana.

Specialistii se asteapta ca cifrele despre evolutia economiilor din zona euro sa arate o crestere economica modesta in al doilea trimestru al anului, ceea ce ar putea inseamna sfarsitul recesiunii inceputa in urma cu 18 luni, informeaza "The Guardian", citat de evz.ro.

Potrivit analistilor, avansul productiei industriale, de 1,2%, coroborat cu rezultatele pozitive din sectorul constructiei, ar trebui sa fie de ajuns pentru a genera o majorare a produsului intern brut din zona euro de 0,2-0,3%, in intervalul aprilie-iunie 2013.

Cu toate acestea, avansul nu a adus schimbari si pe piata muncii. Somajul este in crestere, iar in unele state (Spania, Grecia) un sfert din forta de munca este afectata de acest fenomen.

Sursa foto: businesslive.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea