Financiar

# apartamente noi bucuresti #apartamente vechi #preturi apartamente #credit prima casa #credit imobiliar

Vrei sa-ti cumperi o casa? Iata cu cat s-au mai ieftinit apartamentele

Apartamentele costa cu 45% mai putin decat costau in 2007, asa ca persoanele care au achizitionat atunci un imobil au cam iesit in pierdere. 

Totusi, specialiştii susţin că piaţa imobiliară parcurge un proces susţinut de redresare, mai ales pentru că proprietarii cu imobile disponibile le-au scos în număr tot mai mare la vanzare. Numai în ultima lună a crescut cu 14% numărul de oferte de vânzare, potrivit anunturiparticulari.ro. Cea mai mare creştere a numărului de oferte e valabilă în cazul apartamentelor cu trei camere, de 20%. Pretul de vânzare al apartamentelor cu trei camere a suferit o scădere foarte usoara în acest interval, atingând în luna mai valoarea media de 68.923 de euro.

 

O posibila explicaţie pentru acest lucru ar fi apariţia programului “A Doua Casa”, care presupune trecerea de la o locuinţă mai mică sau mai ieftină la una mai mare sau mai scumpă, sustin specialistii. Ca urmare a acestui fapt, deşi oferta a crescut considerabil, proprietarii anticipează şi o cerere pe masura pentru apartamente mai mari, acesta fiind motivul pentru care preţurile sunt constante, scrie Libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea