Financiar

#crestere #volum #constructii

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in iunie, cu 26,6% fata de mai

Volumul lucrarilor de constructii in serie bruta a crescut cu 26,6% in iunie fata de luna anterioara, arata datele comunicate vineri de INS.

In schimb, volumul lucrarilor din acest domeniu a scazut cu 8,6% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, cele mai mari scaderi fiind raportate la nivelul lucrarilor de intretinere si reparatii , precum si in sectorul constructiilor noi, in special la cele ingineresti si nerezidentiale.

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut, in primele sase luni din acest an, cu 8,6%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5,0%, arata Institutul National de Statistica .

Astfel, potrivit INS, s-au inregistrat cresteri pe toate elementele de structura: la lucrarile de reparatii capitale ( +38,3%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+30,6%) si la lucrarile de constructii noi (+ 23,9%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 40,4%, la constructiile ingineresti cu 24,6% si la cladirile nerezidentiale cu 18,0%.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-08-07
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.