Financiar

#companii romanesti #ccir #mihai vlasov

Vlasov: Companiile romanesti se vor cerne in 2009

Companiile romanesti vor da anul viitor examenul de maturitate, multe dintre ele urmand sa intampine probleme legate de conditiile de creditare mult ingreunate, de scaderea cererii de produse si de servicii sau de imposibilitatea platirii salariilor angajatilor la timp.

"Motivul principal este dat de criza financiara in urma careia se vor cerne companiile solvabile si cele care au prevazut in strategiile pe termen mediu si scurt politici de management al crizelor. Se resimte un fond de incertitudine dat de evolutia inca greu de evaluat a efectelor crizei economice. O atentie sporita vor trebui sa acorde cei care vor gestiona chestiunile financiare ale statului dupa 1 ianuarie 2009 executiei bugetare preconizate cu datele finaciare ale anului 2008 ", sustine Mihai Vlasov , presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei ( CCIR ), intr-un interviu acordat NewsIn.

Potrivit calculelor sale, Romania va realiza o crestere economicã de 9,1% pe 2008 si de 6% in 2009. Sectorul serviciilor se prognozeaza sa creasca cu 3,4%, in timp ce agricultura se asteapta sa creasca cu 15,2%, dupa regresul inregistrat in ultimul an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea