Financiar

#sebastian vladescu #cheltuieli #buget

Vladescu: Reducerea cheltuielilor e decizia cea mai potrivita

Ministrul Finantelor , Sebastian Vladescu , a declarat marti ca actualul guvern face ceea ce trebuie pentru Romania, precizand ca decizia de reducere a cheltuielilor bugetare este cea mai potrivita, chiar daca in momentul de fata pare o sinucidere politica, informeaza NewsIn.

"Romania nu este suficient de bogata pentru a oferi cetatenilor romani viata pe care noi o dorim. Cred ca facem ceea ce trebuie pentru Romania. Cred ca daca le vom lasa oamenilor care au aceasta capacitate resursele necesare, le vom da sanse si celorlalti. Nu avem atatia bogati ca sa dam la toti saracii pe care ii avem. Bogatia trebuie creata, iar bogatia o creeaza cei cu initiative. Trebuie sa lasam suficiente resurse pentru a lasa speranta ca Romania sa creasca", a spus Vladescu.

Ministrul Finantelor a afirmat ca decizia de reducere a cheltuielilor bugetare este cea mai potrivita "chiar daca in momentul de fata pare o sinucidere politica".

"Pe langa faptul ca este un risc enorm, este o incercare pe care nu ma asteptam sa o traiesc si nu ma asteptam ca un politician sa si-o asume vreodata. Cea mai mare surpriza este ca au existat si ca exista politicieni care sa si-o asume", a adaugat Vladescu.

Oficialul a precizat ca Romania trebuie sa ia masuri speciale in conditiile in care "criza pe care o traim excede cu mult ceea ce ne-am fi inchipuit noi".

Ministrul Finantelor a atras atentia ca exista riscul izbucnirii unor revolte sociale si, in acest context, deciziile care vor fi luate in urmatoarea perioada trebuie sa evite eventualele evenimente de acest gen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea