Financiar

#sebastian vladescu #tva #majorare

Vladescu: Nu se mareste TVA

Ministrul de Finante Sebastian Vladescu a dat vineri asigurari, dupa o scurta intalnire cu reprezentantii misiunii FMI in Romania, ca taxa pe valoarea adaugata nu va fi majorata, fiind purtate in prezent discutii despre largirea bazei de impozitare.

In privinta arieratelor, ministrul de Finante a precizat ca "nu vrem sa prelungim arieratele. Am vrea sa platim cat mai mult, cat mai repede".

El a subliniat totodata, intrebat de cresterea economica pe acest an, ca ramane valabila proiectia cu un avans al PIB de 0,8%.

Vladescu a adaugat ca inca nu au avut loc discutii despre o eventuala crestere negativa pentru 2010.

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza, potrivit ultimului raport, ca Romania va inregistra in 2011 cea mai buna performanta economica din Europa, cu o crestere a PIB-ului de 5,1%, cu toate ca pentru acest an a coborat estimarea de crestere economica de la 1,3% la 0,8%.

De asemenea, Fondul a majorat estimarea in ceea ce priveste inflatia din Romania in acest an, de la 3,6% la 4%, in vreme ce in 2011 cresterea medie a preturilor de consum s-ar putea tempera la 3,1%.

In privinta deficitului de cont curent , FMI anticipeaza pentru Romania un nivel de 5,5% atat pentru 2010 cat si in 2011, usor sub cel anticipat in precedentul raport, din octombrie 2009, de 5,6%.

Noile estimari sunt discutate de autoritatile romanesti cu misiunea FMI, care va fi prezenta in Romania in perioada 27 aprilie - 7 mai .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea