Financiar

# amenzi soferi #majorare salariu minim #soferi

Vesti proaste pentru soferi! Se maresc amenzile!

De la 1 mai, amenzile de circulatie se majoreaza cu 20%, ca urmare a cresterii salariului minim pe economie, la 1.250 de lei. Valoarea punctului amenda este calculata in functie de salariul minim, respectiv 10% din acesta, urmand sa ajunga la 125 lei, de la 105 lei in prezent.

Majorarea amenzilor va afecta diferentiat soferii. In timp ce conducatorii auto cu venituri mici vor fi cat se poate de loviti, cei cu venituri ridicate nu vor simti la buzunar sumele platite in plus.

De la 1 mai, cele mi mici amenzi, cele aplicabile clasei I de sanctiuni, ca vorbitul la telefon, faptul ca nu ati semnalizat, sau ne-purtarea centurii de siguranta, ajung la 250 de lei (2-3 puncte amenda), scrie economica.net.

Cele mai mari amenzi aplicate persoanelor fizice sunt din clasa IV, si ajung la 20 de puncte-amenda, adica 2.500 de lei. Aici intra, spre exemplu, cei care conduc o masina a carei Inspectie Tehnica Periodica a expirat, cei care intra pe drumurile modernizate cu noroi pe roti, cei care transport copii mai mici de 12 ani pe locurile din fata sau cei care conduc o masina care nu are montate una dintre cele doua placute de inmtriculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea