Financiar

#intreprinderi mici mijlocii #credite banci #gunter verheugen

Verheugen indeamna bancile sa dea drumul la credite

Vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul pentru intreprinderi si industrie Gunter Verheugen , cere bancilor sa isi reconsidere actuala strategie pentru a acorda din nou credite suficiente, in special intreprinderilor mici si mijlocii.

"Fac apel insistent la conducerile bancilor din Germana si din celelalte tari UE sa actioneze cu responsabilitate si sa utilizeze umbrela de protectie oferita de politica pentru a acorda din nou credite suficiente", a declarat comisarul Verheugen pentru cotidianul german Die Welt .

In special intreprinderile mici si mijlocii au nevoie urgenta de capital. "Bancile nu trebuie sa se gandeasca numai la maximizarea profiturilor. Ele au si o responsabilitate sociala si trebuie sa asigure alimentarea cu credite a economiei nationale. Iar in prezent ele nu-si indeplinesc pe deplin aceasta responsabilitate sociala", a mai spus oficialul comunitar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea