Financiar

#bugetari #salariu #companii de stat

Venitul maxim la stat: 8 000 lei

Guvernul a decis sa introduca un maximal de 8.000 lei al veniturilor obtinute de angajati din companii de stat , iar din castigul care depaseste acest plafon o cota de 90% sa fie varsata intr-un fond de , au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Executivul a decis totodata ca reprezentantii statului in adunarile generale ale actionarilor din companiile unde statul este actionar minoritar sa isi doneze indemnizatia intr-un cont de solidaritate , refuzul fiind sanctionat prin inlocuirea acestora din AGA.

Deciziile au fost luate in sedinta de miercuri seara a Guvernului. Surse oficiale au declarat, la inceputul lunii iunie, agentiei MEDIAFAX, ca Guvernul va stabili un plafon salarial maximal pentru angajatii companiilor de stat si cei ai regiilor autonome, iar din castigul care depaseste acest plafon o cota de peste 70% va fi varsata intr-un fond de solidaritate.

Sursele precizau ca procedura va fi reglementata printr-un memorandum care urmeaza sa fie avizat de Guvern.

In memorandumul guvernamental, virarea sumelor va fi prezentata ca avand un caracter "benevol", dar va reprezenta practic o decizie a actionarilor si conducerii acestor companii si regii de stat.

"Adunarile generale ale actionarilor si consiliile de administratie vor fi mandatate sa ceara managerilor din aceste companii si regii sa vireze unele sume catre .

Va fi un plafon salarial, iar din ce trece de acest plafon o cota de peste 70% va fi virata la fond. Reducerea cu 25% a salariilor in cadrul acestor nu este posibila si nu va fi aplicata", au aratat sursele citate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea