Financiar

#computer #calculatoare #hp #toshiba #acer #dell #vanzari

Vanzarile de PC-uri au crescut in volum cu 5,2% in 2009

Vanzarile de computere personale au crescut in volum cu 5,2% anul trecut, la nivel mondial, datorita avansului cererii in toate regiunile, mai ales in al patrulea trimestru, potrivit datelor companiei de cercetare Gartner. Liderul pietei a fost in 2009 grupul american Hewlett-Packard.

In 2009 au fost comercializate 306 de milioane de computere la nivel mondial, precizeaza Mediafax.

Numarul unu mondial in materie de vanzari de calculatoare a fost HP, cu aproape 59 milioane de unitati comercializate, in crestere cu 11,3% fata de 2008, si o cota de piata de 19,3%, fata de 18,2% in 2008.

Anul trecut, compania Acer , din Taiwan , a urcat pentru prima data pe locul doi in topul producatorilor de computere, inaintea companiei americane Dell. In total, Acer a vandut aproape 40 de milioane de calculatoare, in crestere cu 29,4%, ceea ce i-a conferit o cota de piata de 13%, in timp ce Dell a comercializat aproximativ 37,3 de milioane de unitati, reprezentand o scadere de 9,1% comparativ cu 2008. Compania americana a avut in 2009 o cota de piata de 12,4%, fata de 14,1% in anul anterior.

Gartner subliniaza ca HP, ca si Acer sau Toshiba, a beneficiat de o cerere puternica din partea persoanelor fizice. Pe sectorul corporate, unde Dell este mai activa, vanzarile au inregistrat performante reduse.

In al patrulea trimestru, vanzarile au urcat cu putin peste 22%, comparativ cu perioada similara din 2008, cu evolutii pozitive in SUA, in regiunea Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea