Majoritatea analistilor si specialistilor, investitorilor si cetatenilor de rand, nu se mai gandesc la oamenii care vor veni la guvernare.

In atentia tuturor sta planul si programul anticriza. Analistii sunt de parere ca economia Romaniei va avea multe de pierdut in urma retragerii lui Theodor Stolojan.

Acestia afirma totodata ca noul guvern nu afecteaza cu nimic si nici nu influenteaza mersul economiei. In conditiile in care majoritatea ministerelor au in frunte oameni calificati pentru o cu totul alta munca, mare parte din cetatenii Romaniei inclina sa creada ca tara noastra este in pragul unui colaps economic, fara nicio sansa in fata crizei financiare mondiale.

In partea investitorilor, situatia este alta. Acestia se asteptau la dificultati inainte de alegeri si ulterior instalarii guvernului. Potrivit analistului economic Laurian Lungu, din cadrul Grupului de Economie Aplicata, doua elemente vor i cruciale.

Unul este legat de credibilitatea programului de guvernare iar al doilea se leaga de "capacitatea de a-l pune in practica". Analistul a declarat ca din informatiile existente pana in momentul de fata, programul economic de guvernare nu dispune de o credibilitate prea mare. Acest lucru se datoreaza in mare parte cheltuielilor bugetare stipulate in plan si dificultatea mentinerii unui deficit bugetar de 2,5% din Produsul Intern Brut in urma aplicarii acestuia.

  •   2008-12-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.