Financiar

#criza #sua #banca.

Va exista o noua criza financiara in 2015?

Sistemul financiar trece printr-o criza   la fiecare 5 - 7 ani, prin urmare, urmatoarea criza va surveni pana in 2015, inainte de a intra in vigoare noile reforme bancare din Statele Unite, a declarat directorul executiv al JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

Multe din masurile impuse de Congresul american si institutiile de reglementare ale sistemului financiar global nu vor fi implementate decat peste mai multi ani, relateaza Bloomberg.

De exemplu, Comitetul de Supraveghere a Bancilor Basel a dat drept termen limita anul 2018 pentru ca bancile sa respecte limitele de nivel al creditarii.

De asemenea, implementarea unor sectiuni ale Planului Volcker - propus de economistul Paul Volcker si aprobat de presedintele Barack Obama, prin care se interzice bancilor sa faca investitii care nu sunt in interesul clientului si sa detina actiuni sau sa investeasca in fonduri de investitii de tip hedge sau equity - ar putea dura peste zece ani.

Nu in ultimul rand, apetitul bancilor pentru investirea banilor imprumutati in instrumente financiare extrem de complexe, lucru care a contribuit la criza creditarii din prezent, ar putea fi greu de modificat.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea