Financiar

#alegeri bnr #mugur isarescu #guvernator bnr

Va castiga Isarescu alegerile la BNR?

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va avea un nou lider la sfarsitul acestui an, in urma alegerilor pentru postul de guvernator. Sau, cel putin, asa ar trebui.

Putini candidati ar putea face fata actulului guvernator BNR , Mugur Isarescu , ce va candida, sustin analistii, pentru un al patrulea mandat.

Numit Guvernator, pentru prima data, in septembrie 1990, intr-un moment in care BNR nu mai avea rezerve valutare, Isarescu a devenit prim-ministru in 1999 si a fost candidat independent la functia de presedinte al Romaniei in 2000.

In luna noiembrie a aceluiasi an, s-a intors in lumea finantelor, fiind numit, din nou, Guvernator al Bancii Centrale. Un nou mandat ar insemna, pentru Mugur Isarescu, ocazia de a orchestra introducerea monedei euro in Romania, in 2014.

El a fost responsabil si pentru trecerea la leul nou, in iulie 2005, dupa liberalizarea contului de capital. Alti posibili candidati la functii de conducere in cadrul BNR ar putea fi, potrivit cotidianului Ziarul Financiar, Lucian Croitoru , actual consilier al lui Isarescu, Mihai Tanasescu, fost ministru al finantelor din partea PSD, Daniel Daianu, europarlamentar PNL, Mihai Bogza, presedintele Bancpost, Varujan Vosganian, fost ministru al finantelor sau Ionut Popescu, si el fost lider al Ministerului Finantelor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea