Financiar

#uzina dacia #productie #accelerare

Uzina Dacia accelereaza productia datorita deblocarii pietei germane

Programul de innoire a pietei auto, lansat de Germania, va ajuta la redresarea industriei producatoare romanesti, uzina Dacia urmand sa mareasca volumul de productie de masini la 1.200 de unitati pe zi, ca urmare a comenzilor venite din aceasta tara.

Piata din Germania s-a deblocat ca urmare a demararii programului de reinnoire a parcului de masini, program in cadrul caruia guvernul german ofera o prima de casare de 2.500 de euro.

Automobile Dacia a anuntat joi ca va majora cadenta de productie de la 1.085 de masini la 1.200 de unitati pe zi, datorita lansarii programului de innoire auto pe piata germana.

In aceste conditii, sindicalistii au spus ca uzina va lucra si in zilele de sambata, deoarece compania se asteapta ca Germania sa comande circa 30.000 de autoturisme in urmatoarele doua luni, cu 5.000 de unitati mai mult decat pe tot parcursul anului 2008.

"Ne bucuram foarte mult ca avem de lucru, dar suntem in continuare ingrijorati de ce se va intampla dupa ce se termina aceste comenzi din Germania. Momentan, piata auto interna este moarta , ceea ce nu are cum sa ne convina. Este foarte important de spus ca, anul acesta, SAD nu a putut negocia pentru contractul colectiv de munca ", a declarat Ion Iordache, vicelider in cadrul SAD, potrivit NewsIn.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro

  •   2009-02-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii