Financiar

#concedieri #somaj #someri

Unul din zece salariati si-a pierdut slujba in 2009

Unul din zece salariati a fost concediat in 2009, numarul total al persoanelor care au un loc de munca ajungand la cel mai redus nivel din ultimii sase ani, potrivit daleor Ministerului Muncii.

Astfel, daca la inceputul lui 2009 in economie erau 4,8 milioane de salariati, la sfarsitul anului numarul acestora s-a redus cu 440.000.

Cea mai mare parte a concedierilor au provenit din mediul privat , iar estimarile arata ca anul acesta vor avea loc inca 500.000 de disponibilizari , ceea ce ar urca numarul somerilor la peste un milion. 

"Pentru anul acesta am estimat alte 500.000 de concedieri , dar cred ca estimarile vor fi din nou depasite, pentru ca inca exista foarte multe probleme in sectorul privat si nicio masura concreta", a declarat Adrian Izvoranu, directorul general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), pentru Ziarul Financiar.

In prezent, 760.000 de someri sunt inscrisi pe listele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), iar rata somajului este de 8,3%.

"La inceputul anului trecut, estimam un numar de 300.000 de concedieri, cifra care a fost depasita de statistici. Anul acesta va fi mai rau", sustine Adrian Izvoranu, directorul general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR).

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea