Financiar

#abuz #cod rutier #sanctiuni #untrr

UNTRR considera abuzive noile sanctiuni ale Codului Rutier

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a anuntat ca noile sanctiuni impuse de noul Cod Rutier sunt abuzive si cere modificarea acestora si introducerea unor masuri care sa responsabilizeze si pietonii, si autoritatile ce administreaza drumurile.

"Sanctiunile propuse prin proiectul de Ordonanta de Urgenta sunt abuzive, intrucat se propun amenzi de pana la 16.000 lei, ceea ce insumeaza valoarea a 20 de salarii, in conditiile in care salariul minim garantat in plata este de 800 lei. Avand in vedere acest aspect, UNTRR solicita ca sanctiunile sa fie progresive si proportionale", se arata intr-un comunicat al UNTRR.

De asemenea, soferii profesionisti sunt de parere ca noile sanctiuni au un impact major asupra lor, in conditiile in care sanctiunea complementara de suspendare a dreptului de conducere, implicit a dreptului lor de munca, poate dispune de la 30 de zile si daca nu se face dovada achitarii amenzii contraventionale, intre 120 si 180 de zile pentru depasirea vitezei si pana la 5 ani ca sanctiune administrativa, in caz de accident din care rezulta vatamarea corporala sau decesul unei persoane.

In vederea rezolvarii cat mai rapide a acestei probleme UNTRR cere o dezbatere publica in acest sens.

Sursa foto: incont.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea