Financiar

#unicredit #credit #romania

UniCredit cere subsidiarelor din Europa de Est sa acorde mai multe imprumuturi

Directorul pentru Europa Centrala si de Est al bancii italiene UniCredit , Federico Ghizzoni, spune ca pune presiune pe directorii subsidiarelor bancii din celelalte state, inclusiv din Romania si le cere sa acorde cat mai mai multe imprumuturi , in contextul unei cereri scazute, informeaza Newsin.

Ghizzoni a declarat luni, la Milano, ca il suna periodic inclusiv pe presedintele executiv al sucursalei din Romania, Rasvan Radu, si ii cere sa acorde cat mai multe imprumuturi.

Exceptie fac, spune acesta, sucursalele din Turcia si Polonia, state unde cererea s-a mentinut la un nivel mai ridicat. El a mai spus ca se remarca o crestere a costurilor cu finantarea.

Directorul pentru Europa Centrala si de Est al UniCredit a subliniat ca marile grupuri straine prezente in Romania au facut eforturi pentru a respecta acordul de la Viena din 2009 (prin care bancile mama s-au angajat sa nu retraga capitalul din statele unde au subsidiare n.r.) din cauza cererii scazute si spune ca a cerut statului, in acest context, sa faca mai multe emisiuni de titluri pe termen scurt.

El a mai spus ca Romania reprezinta o piata cu potential bun si ca grupul italian analizeaza in continuare posibilitatile de dezvoltare a afacerii.

"Cele 100 de unitati deschise in 2008 in Romania evolueaza mai bine decat sucursalele vechi, deci decizia de extindere a fost corecta", sustine Ghizzoni. UniCredit Tiriac Bank are in prezent aproximativ 240 de sucursale la nivel national.
 

  •   2010-06-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii