Financiar

#ungaria recesiune #autoritate #grav

Ungaria se confrunta cu o recesiune mai grava decat prevedeau autoritatile

Economia Ungariei este amenintata cu o scadere peste asteptari, in 2009. In acest context, Guvernul maghiar va trebui sa-si revizuiasca planurile adoptate pentru iesirea din criza financiara , a declarat premierul ungar Ferenc Gyurcsany , informeaza The Budapest Times.

Oficialul ungar a afirmat ca economia va scadea cu 2-3%, iar specialistii prognozasera o scadere de 1%. "Economia mondiala are o evolutie mult mai grava decat anticipam, chiar exista o criza financiara globala ", a declarat Ferenc Gyurcsany.

Janos Veres, ministrul Finantelor, are doua saptamani la dispozitie pentru a transmite o prognoza pentru anul financiar 2009. Fondul Monetar International (FMI) a aprobat un imprumut de 15,7 de miliarde de dolari, pentru Ungaria, intr-un program de relansare a economiei.

Premierul ungar a discutat cu Dominique Strauss-Kahn , directorul FMI, joi, pentru a stabili un plan de stabilizare al economiei ungare, incluzand taxele si cheltuielile anuale. Ungaria va primi un imprumut total de 25,1 miliarde de dolari, suma care include 8,1 miliarde din partea UE si 1,3 miliarde de la Banca Mondiala .

  •   2009-01-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii