Financiar

#traseu conducta #derogare ue #acord pentru nabucco

Un acord pentru Nabucco se intrevede in primul trimestru din 2009

Consortiul din proiectul conductei Nabucco estimeaza ca in primul trimestru al acestui an se va ajunge la un acord interguvernamental si la o derogare din partea autoritatilor antitrust ale Uniunii Europene (UE), a declarat luni seful consortiului.

Conducta cu o lungime de 3.300 de kilometri are nevoie de o derogare din partea autoritatilor antitrust ale UE si de un acord intre guvernele tarilor pe teritoriul carora va trece conducta.

"Suntem foarte optimisti ca vom sparge gheata in trimestrul I din 2009", a spus directorul administrativ al consortiului, Reinhard Mitschek, intr-o declaratie trimisa Reuters prin e-mail.

"Diversificarea va fi si mai importanta prin prisma evolutiilor actuale. Vorbim despre o diversificare atat a rutelor, cat si a surselor de furnizare , iar Nabucco este, prin urmare, mai important ca niciodata", a spus Mitschek, referindu-se la conflictul energetic dintre Rusia si Ucraina.

Proiectul Nabucco , menit sa transporte gaze naturale din regiunea caspica prin Turcia si Balcani pana in Austria, pe o distanta de 3.300 kilometri, are scopul de a diversifica sursele de furnizare cu gaze naturale ale Europei, prin diminuarea dependentei de gazele rusesti.

  •   2009-01-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii