Financiar

#uniunea europeana #subventii la lapte #produse lactate #bruxelles

UE va subventiona lactatele

Uniunea Europeana are in proiect protectia industriei europene a lactatelor incepand cu euro pe luna.

Planurile UE din trecut sa depoziteze lactatele in exces au fost intotdeauna criticate de principalele tari de export, pentru ca scad mult preturile la lapte pe tot globul. Agentia de ajutor Oxfam a avertizat ca subventiile acordate de UE ar afecta tarile in curs de dezvoltare. In urma acestor proteste, UE oprise subventiile agricole in urma cu un an jumatate. Fischer Boel a mai declarat ca vor fi luate in considerare masuri eficiente pentru a acorda subventii agricultorilor doar incepand cu 2013.

"Pana in 2013 nu vor mai fi reforme agrare, a declarat acesta". Saptamana Internationale Verde, targ anual de la Berlin, este un loc major de intalnire al liderilor industriei fermelor. Incepand de astazi, 1.600 exponanti din mai mult de 50 de tari vor fi prezenti la Berlin pana in data de 25 ianuarie. Sunt asteptati mai mult de 400.000 de vizitatori, care vor putea degusta din cele 100.000 de specialitati din toata lumea disponibile in cadrul targului. Olanda este partenerul targului de anul acesta, iar Kirghistanul participa pentru prima oara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea