Financiar

#ue #raport #saptamanal #carburanti

UE va publica raporturi saptamanale asupra stocurilor de carburanti

Ministrii de finante din Uniunea Europeana au decis, marti, ca UE sa publice raporturi saptamanale privind stocurile de carburanti , conform unui anunt facut de Franta, care a prezidat intalnirea.

Intalnirea ministrilor din statele membre UE a vizat cresterea transparentei pe piata petroliera, avand in vedere preturile record ale carburantilor. Comisia Europeana urmeaza sa formuleze o propunere oficiala in acest sens pana in septembrie, ce va fi ratificata de ministri .

Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol al lumii, publica deja informatii saptamanale despre cantitatile de petrol brut si rafinat pe care le are in stocuri.

In Europa, astfel de informatii sunt oferite de Euroilstock.

Marea Britanie, Germania si Olanda se opusesera in trecut unor astfel de masuri, dar ele nu au avut nicio impotrivire in cadrul intalnirii de marti, cand ministri au fost rugati sa ia o hotarare finala, anunta surse oficiale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea