Comisia Europeana liberalizeaza vanzarea a 26 de legume si fructe, renuntand la obligativitatea respectarii standardelor comunitare privind greutatea si dimensiunea acestora.

Obiectivul este acela de a frana preturile si a mai atenua birocratia, se arata intr-un articol aparut in ziarul La Stampa preluat de Agerpres.

Pentru protectia consumatorilor, in urma cu cativa ani s-au stabilit niste masuri si cerinte pentru 36 de tipuri de fructe si verdeturi . Astfel, s-a decis, ca un dovlecel bun sa masoare cel putin 7 centimetri si cel mult 35, sa aiba o greutate cuprinsa intre 50 si 450 de grame.

Ani in sir, toate esantioanele incompatibile chiar si din cauza catorva milimetri au fost scoase din supermarketuri , acum insa situatia se schimba, ca urmare a crizei generale si tinand seama de faptul ca disponibilitatea mai redusa de alimente incepe sa afecteze bugetele familiilor.

Masura urmeaza sa fie supusa acum atentiei celor 27 de state membre ale UE de la care se asteapta o unda verde . Noua state membre (intre care si Germania) sunt favorabile "descentralizarii", in timp ce 15 se opun fara sa aiba insa o majoritate in bloc.

  •   2008-11-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii