Financiar

#ce #pe #romania #gestiune #fonduri ue #preaderare

UE ar putea ingheta fondurile pentru Romania

Comisia Europeana va trebui sa prezinte Parlamentului European (PE), pana pe 15 iulie, un raport privind situatia proceselor de gestiune si control al tuturor fondurilor UE in Romania. In baza acestui raport, care va cuprinde si progresele inregistrate in combaterea coruptiei, se va decide daca Romania va mai beneficia de fondurile europene care au fost stabilite pana in 2013, potrivit Capital.

Raportul special privind cheltuirea fondurilor europene in Romania a fost cerut de PE pentru a arata ca singurul mijloc de presiune de care mai dispune este inghetarea finatarilor, a declarat pentru NewsIn Markus Ferber, europarlamentar german.

"Cerem acest raport special pentru a sublinia si mai clar ca mijlocul de presiune pe care-l avem este sa inghetam fondurile pentru anumite programe si evident ca lupta anticoruptie are un rol central", a explicat Ferber, care a urmarit de cativa ani procesul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE.

In raportul special al Curtii de Conturi referitor la proiectele de investitii din cadrul PHARE din Bulgaria si Romania, s-au constatat "deja numeroase probleme in gestiunea fondurilor europene, printre care nereguli in ceea ce priveste procedurile de ofertare si eligibilitatea cheltuielilor, vanzarea bunurilor de investitii, lipsa capacitatilor administrative si altele”, se arata in documentul prezentat de Jean-Pierre AudRE din By.

Documentul remis europarlamentarilor arata ca, in prezent, 316 milioane de euro din fondurile de preaderare pentru agricultura (SAPARD) raman suspendate, din care 142 milioane au fost raportate la Comisie.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea