Financiar

#ue #somaj #ajutor financiar

UE acorda companiilor 30 miliarde euro pentru combaterea somajului

Uniunea Europeana pune la dispozitie 30 miliarde euro pentru companiile europene care prezinta proiecte de combatere a somajului, prin programe ce presupun crearea de locuri de munca si mentinerea celor existente.

Astfel, companiile romanesti pot solicita ajutor de la Banca Europeana de Investitii, cu conditia ca acestea sa prezinte proiecte viabile. In acelasi scop, fondul social european acorda tarii noastre un ajutor financiar de aproximativ 4 miliarde euro pentru programele care vizeaza dezvoltarea sociala.

"Banii dati de Uniunea Europeana in special de banca europeana de investitii sunt destinati sprijinirii investitiilor in domenii care ajuta la crearea de locuri de munca si la impulsionarea cererii pentru anumite servicii", a spus Ramona Manescu, europarlamentar PNL si membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din cadrul Parlamentului European.

Pentru a putea avea acces la bani, companiile din Romania trebuie sa prezinte insa proiecte viabile de dezvoltare. "Din Romania pana acum Ford a cerut un astfel de ajutor financiar", spune Daniel Daianu, europarlamentar PNL, potrivit Cotidianul.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

  •   2009-02-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.