Financiar

#locuinte #prima casa #anl

Udrea vrea sa includa locuintele ANL in Prima Casa

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va propune, saptamana viitoare, in sedinta de guvern, modificarea Legii Agentiei Nationale pentru Locuinte, pentru a permite chiriasilor sa achizitioneze locuintele prin programul "Prima Casa", a declarat vineri ministrul Elena Udrea.

"Vrem sa introducem saptamana viitoare in sedinta de guvern o serie de propuneri care vizeaza modificarea Legii ANL, astfel incat chiriasii din aceste blocuri sa poata cumpara locuintele prin programul "Prima Casa". Si acum se pot cumpara aceste case, dar este mai greu din punct de vedere financiar, fiind vorba de un program social ", a precizat Udrea, potrivit Mediafax.

Ministrul a adaugat ca alte modificari vizeaza reducerea perioadei obligatorii de inchiriere, de la trei ani la un an, si eliminarea criteriului privind situatia financiara a cumparatorului.

"Pretul de vanzare a locuintelor ANL va pleca de la valoarea la care construim noi in acest moment. Din cele 25.000 de euro ", a completat Udrea.

De asemenea, Ministerul Dezvoltarii are in vedere si modificarea suprafetei care poate fi construita de catre ANL, astfel incat sa poata demara un proiect pentru locuinte de serviciu in mediul rural.

"Aceste locuinte, fiind de tip unifamilial, necesita o suprafata mai mare, comparativ cu apartamentele sau garsonierele construite in prezent de ANL", a aratat ministrul de resort.

  •   2010-02-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii