Financiar

#certificat energetic #obligatii #izolare termica

Udrea s-a razgandit si reintroduce certificatul energetic

Certificatul energetic va fi reintrodus, potrivit unei decizii a ministrului Dezvoltarii, Elena Udrea. Initial, Guvernul Boc amanase obligativitatea certificarii energetice a apartamentelor pentru 2011.

Reprezentantii Comisiei Europene au declarat ca aceste certificate energetice sunt obligatorii, potrivit unei directive europene aflate inca in vigoare, relateaza Evenimentul Zilei.

Guvernul Boc amanase introducerea certificatului energetic pana in 2011, la solicitarile Asociatiei Romane a Asociatiilor Imobiliare si Uniunii Notarilor Publici.

Reprezentantii acestor doua institutii au declarat ca masura va conduce la scumpirea locuintelor cu pana la 10%, prin costurile suplimentare pe care le presupune protectia si certificarea energetica .

De asemenea, notarii au declarat ca in fiecare zi se inregistreaza 500 de tranzactii imobiliare , desi numarul auditorilor energetici este mai putin de 400.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea