Financiar

#tva #ue #firme #operatiuni

TVA lunar pentru firmele care cumpara produse din UE

Firmele care vor cumpara produse din statele UE vor plati lunar, incepand cu data de 25 mai, Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) aferenta acestor operatiuni. Pana la aceasta data, taxa se platea trimestrial. Masura este menita sa diminueze fraudela din domeniul taxelor intracomunitare.

"Frauda in domeniul intracomunitar este alarmanta in intreaga Europa. E un carusel care pleaca din Marea Britanie si se opreste la Constanta. Si in Romania exista retele specializate", a declarat, luni, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.

El a afirmat ca masura va conduce la "dezorganizarea retelelor" specializate in fraude privind TVA. Blejnar a adaugat ca primele plati de TVA, aferente lunii in curs, vor fi realizate la 25 mai.

Gabriel Carbunaru, comisar general adjunct la Garda Financiara , a declarat ca in primele patru luni ale anului au fost monitorizate 13.680 de operatiuni intracomunitare si a explicat ca, pe o analiza de risc, au fost selectati 3.096 de de agenti economici , din care au fost dati in consemn 214, pentru ca sunt "de negasit".

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea