Financiar

#violente grecia #criza economica globala #alegere vacanta grecia #grecia turism criza

Turismul grec va fi mai afectat de criza decat de violentele ultimelor zile

Profesionistii din turismul grec incercau luni sa evalueze eventualele consecinte ale violentelor care au afectat tara in ultimele zece zile, dar isi faceau griji mai degraba din cauza crizei financiare internationale.

"Din fericire, nu suntem nici Austria, nici Elvetia, tari ale vacantelor de iarna, iar daca se linistesc lucrurile, sectorul nu va suferi prea mult din cauza agitatiei sociale", a declarat presedinta Asociatiei elene a agentiilor de voiaj (Hatta), Argyro Philli, AFP.

A doua sursa de venit a tarii, dupa marina comerciala, turismul grec este in special estival si balnear , sezonul incepand primavara si umpland insulele si coastele, dar mai putin marile centre urbane.

Pana atunci, spera cei din turism, daca tulburarile se calmeaza, socul violentelor provocate de moartea unui adolescent ucis de politie se va amortiza, cu atat mai mult cu cat, subliniaza Philli, Grecia "nu se confrunta totusi cu terorism , nu au existat pana acum nici victime, nici violente impotriva civililor".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea