Financiar

# buget familie #cum sa economisesti

Te-ai saturat sa ai mereu buzunarele goale? Trucul care te ajuta sa economisesti bani

Nici prin gand nu ti-ar fi trecut ca statul pe un scaun mai inalt te va ajuta sa fii mai atent cu finantele tale! Cercetatirii olandezi si cei americani au concluzionat, in urma mai multor studii, ca oamenii care se simt mai puternici exercita un control mai bun asupra banilor.

Ca sa te simti mai puternic nu trebuie decat sa pacalesti efectiv creierul printr-un truc psihologic. Potrivit specialistilor, oamenii asezati pe scaune mai inalte au tendinta de a crede ca detin mai multa putere. Cinci studii diferite au aratat ca persoanele care stateau intr-un scaun inalt aveau un sentiment de putere mai accentuat si se aratau mai grijulii cu banii decat cele care stateau pe o canapea joasa si care se simteau mai lipsite de putere.

Astfel, cu cat cineva se simte mai puternic, cu atat suma pe care doreste sa o economiseasca pentru viitor este mai mare, spun cercetatorii de la Stanford University si Tilburg University, citati de dailymail.co.uk. Acestia au concluzionat ca persoanele care se simt puternice au tendinta de a transforma acumularea banilor intr-un mijloc prin care sa isi mentina aceasta putere.

Foto: ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea