Financiar

Tranzactiile imobiliare din Romania, cele mai afectate de criza internationala

Segmentul tranzactiilor imobiliare din Romania este cel mai afectat de criza financiara internationala , deoarece investitorii obtin mai greu finantari de la bancile internationale, a declarat agentiei Mediafax Ioana Momiceanu, managing director al companiei de profil Atisreal, parte a BNP Paribas. "Cand vorbim de influenta crizei financiare internationale pe piata romaneasca trebuie sa privim diferentiat, pe segmente. Astfel, segmentul cel mai afectat, care este inghetat temporar, este cel al activitatii de investitii, respectiv tranzactiile de capital. Cei care se uitau sa cumpere cu bani din banci internationale, nu mai pot accesa bani deoarece bancile sunt in expectativa in ceea ce priveste acordarea creditelor.

Pe restul segmentelor, respectiv rezidential , birouri, industrial, spitale, hoteluri sunt foarte multe de facut", a spus Momiceanu la anuntul oficial de intrare pe piata a companiei franceze Atisreal. In opinia sa, pe toate celelalte segmente mentinerea unei cereri, peste oferta pietei, va duce la o evolutie crescatoare. "Cererea mare si oferta subdimensionata de pe celelalte segmente vor influenta evolutia pietei. Aceasta nu va ingheta , doar ca va fi o disponibilitate mai redusa de finantare a dezvoltatorilor", a precizat Momiceanu.

Continuare in Curierul National 

  •   2008-03-27
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.