Financiar

#criza gaze #transgaz #reluare livrari #gazprom #isaccea mediesul aurit

Transgaz nu a primit inca instiintare sa deschida statiile Isaccea si Mediesu Aurit

Transportatorul national de gaze Transgaz nu a primit inca o instiintare din partea Gazprom sa deschida statiile Isaccea si Mediesu Aurit (la ora 9.00), cu toate ca Rusia a anuntat ca reluat livrarea de gaze.

Declaratia a fost facuta de directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, pentru Newsin. De asemenea, directorul general al Departamentul Preturi si Tarife din domeniul gazelor naturale din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Gabriel Sarbu, a declarat marti agentiei de stiri NewsIn ca oricum, dureaza mai multe ore pana ajung gazele in Romania, din momentul in care se reiau livrarile de gaze.

Gazprom a ordonat marti repornirea statiilor de pompare, reluand astfel livrarile de gaz catre Ucraina cu destinatia Europa, au declarat martori oculari, citati de Reuters.

Premierul rus Vladimir Putin si-a dat luni seara acordul ca Gazprom sa reia livrarile de gaz rusesc spre Europa prin Ucraina, intrerupte de sase zile din cauza conflictului dintre Moscova si Kiev, relateaza AFP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea