Financiar

#venituri #rate #credit #emil boc #traian băsescu

Traian Basescu poate obtine un credit de maxim 74.000 de euro

In conditiile actuale de creditare, Traian Basescu poate obtine un credit a carui valoare poate acoperi costul unui apartament cu doua camere intr-o zona semicentrala a Capitalei, in timp ce Emil Boc, poate obtine un imprumut pentru un apartament cu trei camere intr-un ansamblu nou, daca venitul este cumulat cu cel al sotiei.

In urma cu cateva saptamani, presedintele Traian Basescu ii incuraja pe romani sa apeleze la creditele bancare, in timp ce premierul Emi Boc a declarat ca daca ar fi in situatia unui roman cu situatie medie ar apela fara ezitare la un credit bancar .

" Sistemul bancar este solid, capabil sa finanteze in continuare economia romaneasca . Problema pe care sistemul bancar o are este retinerea la credite a companiilor si a persoanelor fizice. Ii incurajez sa apeleze la sistemul bancar, care pe fondul cresterii cererii de accesare va face o ajustare a dobanzilor", a declarat recent Traian Basescu.

Dupa un calcul realizat de Cotidianul, pe baza veniturilor declarate de cei doi, a rezultat ca Traian Basescu abia daca poate obtine un imprumut de 74.000 de euro, in conditiile unui venit de aproximativ 8.000 de lei lunar si cu un avans de 30%. Incheiat pe o perioada de 12 ani, rata lunara pentru un astfel de credit ipotecar ar fi de 1.217 euro, in conditiile unei de 9,7% pe an, de la o banca greceasca, noteaza Cotidianul.

In schimb, premierul Emil Boc poate obtine pana la 182.000 de euro de la aceeasi banca printr-un credit pe o perioada de 28 de ani, in conditiile in care Emil Boc si sotia sa au castigat anul trecut in jur de 11.100 de lei (premierul - 9.300 de lei din doua surse, primar si profesor universitar, iar sotia - 1.800 de lei). Rata lunara urca insa la aproape 1.700 de euro, potrivit unui calcul al www. .ro  

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-10
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.