Financiar

#banci pierderi #madoff frauda banci #frauda bancara miliarde #schema madoff

Tot mai multe banci anunta ca sunt victime ale schemei lui Madoff

Marile grupuri bancare internationale din Asia si din Europa au estimat luni ca valoarea totala a pierderilor inregistrate in urma posibilei fraude de 50 miliarde dolari, comisa de traderul american Bernard Madoff , este de ordinul sutelor de milione.

Mari nume din sistemul financiar international si-au anuntat nivelul "expunerii" la produsele societatii de investitii conduse de Madoff, un trader american foarte respectat pana in prezent, acuzat acuzat ca a derulat o schema Ponzi de 50 miliarde dolari, informeaza AFP.

O schema Ponzi este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii. Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn , a deplans faptul ca Statele Unite nu au fost supuse niciodata evaluarilor din partea Fondului. 

  •   2008-12-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.