Financiar

#credite si leasing #dobanzi #reesalonare #imprumuturi #plangere

Topul reclamatiilor facute de romani impotriva bancilor in 2009

Anul trecut, aproximativ 3.000 de romani au reclamat bancile la Protectia Consumatorilor, nemultumiti de comportamentul institutiilor ori de serviciile oferite. Printre cele mai dese plangeri sunt cele referitoare la majorarea dobanzilor la credite si refuzul reesalonarii.

Potrivit datelor comunicate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor ( ANPC ), majorarea dobanzii la creditele contractate, refuzul bancilor de a le reesalona creditul pe timp de criza si calitatea operatiunilor facute prin intermediul cardului sunt doar cateva dintre problemele care i-au nemultumit pe reclamanti, informeaza Gandul.

Astfel ca, toate aceste reclamatii i-au costat destul de mult pe bancheri, numai in cursul anului 2009, ANPC amendand bancile cu 441.000 lei (aproximativ 105.000 euro).

Totusi, in 2009, reclamatiile romanilor impotriva institutiilor de credit s-au micsorat cu o mie fata de 2008, dupa ce bancilor li s-a interzis de catre ANPC sa introduca sau sa majoreze comisioanele pe durata derularii contractului, dupa bunul lor plac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea