Financiar

#romprest #romstrade #spedition umb #top #companii #profit #statul roman

Topul firmelor care au facut afaceri profitabile cu statul, in 2008

Companiile Romprest Service, Romstrade si Spedition umb se regasesc pe primele pozitii in top 100 al firmelor care au realizat afaceri profitabile cu statul roman, in 2008. Cele trei societati, impreuna cu Delta ACM si Petrom, au castigat anul trecut peste 3,92 miliarde lei (1,06 miliarde de euro) de pe urma unor contracte de achizitii publice incheiate cu diverse institutii de stat. Din top mai fac parte PA&CO International, detinuta de Costel Casuneanu , Vega '93, cotrolata de oamenii de afaceri Corneliu Istrate si Maricel Pacuraru si Argecom, a lui Gheorghe Axinte.

Prima companie din topul pe 2008 este Romprest Service, care asigura servicii de salubritate, curatenie, paza si securitate, constructii si intretinerea drumurilor. Firma a castigat anul trecut prin licitatie contractul de salubritate cu Primaria sectorului 1 al Capitalei. Incheiat pe o perioada de 15 ani, contractul se ridica la o valoare totala de 900 milioane lei (250 milioane euro), scrie Ziarul Financiar.

Tot anul trecut, compania a castigat, alaturi de UTI Facility Management , un contract de peste 148 milioane lei (41 milioane euro) cu Posta Romana, pentru a furniza servicii de curatenie , mentenanta si intretinere a cladirilor si instalatiilor institutiei pe o perioada de patru ani.

Romprest, cu afaceri estimate la 75 milioane euro pe 2008, are ca actionari fondul de investitii britanic 3i (peste 44%), fondul de investitii Detaco (42,7% din titluri) si Aeroportul International Henri Coanda (10%), care cauta sa isi vanda participatia.

Urmatorii jucatori din top sunt Romstrade Giurgiu, detinuta de Nelu Iordache, si Spedition Bacau, a lui Dorinel Umbrarescu, ambele activand in domeniul infrastructurii rutiere
. Valoarea contractelor incheiate de cele doua societati se ridica la 482,4 milioane de euro, in 2008.

Din top mai fac parte PA&CO International, detinuta de Costel Casuneanu, Vega '93, cotrolata de oamenii de afaceri Corneliu Istrate si Maricel Pacuraru si Argecom, a lui Gheorghe Axinte. 

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea