Financiar

#distributie #ford #ion tiriac

Tiriac vrea o asociere cu Ford pentru importul marcii

Omul de afaceri Ion Tiriac , care detine compania Romcar , reprezentantul Ford pe piata locala, spune ca exista posibilitatea de a crea un joint-venture alaturi de Ford pentru importul marcii americane, dupa 1 august 2010, data la care producatorul va demara direct si activitatea de vanzari, informeaza Ziarul Financiar.

Miza asocierii cu americanii este un business de 300 mil. euro. Ford i-a adus lui Ion Tiriac aproape jumatate din vanzarile auto de anul trecut.

"Grupul Tiriac are 7-8 marci in portofoliu pentru care inca detine importul. Exceptie este Mercedes-Benz , unde s-a creat un joint-venture. Exista aceeasi posibilitate si cu Ford. Dar asta decid ei deoarece ei sunt posesorii marcii. Dar Romcar este axat pe nisa Ford si aici ramane. Celelalte segmente le-am acoperit cu alte companii din cadrul Tiriac Holding" a subliniat Ion Tiriac, citat de ZF.

In cazul Mercedes-Benz, marca al carei import era detinut de Ion Tiriac prin intermediul companiei AutoRom inainte de 1 ianuarie 2007...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea