Financiar

#criza gazului gazprom #ucraina rusia gaz #iulia timosenko moscova

Timosenko pleaca la Moscova sa rezolve problema gazului

Premierul ucrainean Iulia Timosenko este asteptata miercuri la Moscova pentru o ultima runda de negocieri in incercarea de a rezolva criza gazului dintre Gazprom si Kiev.

"Ambasada confirma ca premierul Iulia Timosneko vine miercuri la Moscova", a anuntat Interfax, care citeaza un comunicat al Ambasadei ucrainene din Federatia Rusa , relateaza Reuters.

Rusia a amenintat ca va intrerupe livarile de gaz catre Ucraina incepand din 1 ianuarie, daca nu se rezolva disputa legata de plata datoriilor si de stabilirea pretului la gaze pentru 2009.

Ucraina a afirmat marti seara ca a rambursat o mare parte din datoria sa catre compania rusa, un anunt primit cu speranta de Europa, care se teme de o reeditare a conflictului din 2006 dintre Moscova si Kiev, cand a avut de suferit, in plina iarna, de pe urma sistarii livrarilor de gaz rus.

"Banii sunt in conturile companiei RosUkrEnergo ", cea care intermediaza furnizarea gazului si care este controlata in proportie de 50% de catre Gazprom, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al societatii de stat ucrainene Naftogaz, Valentin Zemlianski. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea