Financiar

#pachete tigari #pachete albe #intentie

Tigarile ar putea fi vandute doar in pachete albe, fara marca producatorului

Pachetele de tigari nu vor mai fi inscriptionate cu numele brandului sub care sunt produse sau logo-ul companiei producatoare, astfel incat cumparatorii sa nu mai faca deosebire intre acestea, potrivit unui reglementari propuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii .

Astfel, tigarile ar trebui comercializate in pachete albe pe care vor fi imprimate doar avertismentele referitoare la riscurile de imbolnavire . Acestea ar trebui pozitionate in partea superioara a zonei de afisaj , iar mesajele de avertizare ar trebui sa acopere o suprafata mai mare de 50% din spatiul principalelor zone de afisaj, scrie Capital.

Oficialii companiilor din industria tutunului sustin ca aceasta propunere aduce atingere drepturilor agentilor economici de a comercializa un produs legal. In acelasi timp, reprezentantii companiilor din domeniul publicitatii sustin ca printre consecintele restrictionarii brandingului de pe pachete de tigari se vor numara incurajarea comertului ilicit si scaderea veniturilor la gugetul de stat.

  •   2008-11-26
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.