Financiar

#cfr calatori taxa #companie cai ferate #accize motorina #plata salarii buget

Taxa de Utilizare a Infrastructurii nu va mai ajunge la salariile angajatilor CFR

Banii stransi din Taxa e Utilizare a Infrastructurii (TUI) vor fi intrebuintati pentru mentenanta infrastructurii si nu pentru plata salariilor angajatilor CFR cum prevedeau planurile initiale, a anuntat marti Constantin Axinia , subsecretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor.

"Taxa de Utilizare a Infrastructurii nu poate face fata pentru investitiile in reaparatii la calea ferata deoarece se duce in salariile angajatilor CFR. Aproape 70% din totalul incasarilor se duce pentru salarii. Investitiile in domeniul feroviar in Europa Centrala si de Est: Catre un sistem feroviar competitiv", a declarat Axinia, citat de NewsIn.

Acesta a mai adaugat ca acciza pentru motorina folosita ar trebui eliminata din TUI si "plata salariilor angajatilor CFR sa se faca numai de la bugetul de stat". Incepand din anul 1999, Compania Nationala de Cai Ferate, in calitate de administrator al infrastructurii feroviare , aplica un tarif pentru utilizarea acesteia pentru toti operatorii de transport feroviar.

Utilizatorii cailor ferate platesc in momentul de fata tarife fixe. 

  •   2009-01-27
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.