Financiar

Taxa de poluare auto va fi calculata dupa doua formule

Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule a aparut vineri in „Monitorul Oficial“.

Actul normativ propune doua noi metode de calcul in functie de datele tehnice ale fiecarei masini, pe baza emisiilor de dioxid de carbon si noxe. Guvernul a anuntat deja ca grila va creste taxa pentru masinile noi vandute in Romania si va scadea la jumatate valoarea pentru autovehiculele Euro 1 si Euro 2 cu motoare de pana la 2000 de centimetri cubi (cmc).

Pentru punerea in aplicare a noii legislatii, ministerele Mediului, Economiei si Finantelor si Transporturilor vor elabora normele de aplicare pana la sfarsitul lunii mai. Ordonanta intra in vigoare la 1 iulie, iar sumele colectate din taxa vor ajunge direct la , care le va distribui pentru proiecte precum: reinnoirea parcului auto, realizarea de spatii verzi , inlocuirea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme moderne, proiecte de producere a energiei din surse regenerabile , programe de reimpadurire, precum si crearea de piste pentru biciclisti . Pana acum, doar suma destinata programului de reinnoire a parcului auto a fost anuntata de autoritati: 120 milioane de lei.

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-04-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii