Financiar

Tariceanu estimeaza o crestere economica de peste 7% in 2008

Romania va inregistra in acest an o crestere economica de peste 7 la suta, a declarat, luni, premierul Tariceanu la postul public de televiziune. Produsul Intern Brut ar urma sa creasca pe fondul unui an agricol bun, a mai spus primul ministru.

Premierul Tariceanu a declarat ca, in primul trimestru, cresterea economica a fost de 7,5%, PIB-ul realizat in primele trei luni ale anului fiind la nivelul produsului intern brut realizat de Romania pe intreg anul 2000.

O estimare pozitiva privind cresterea economica a fost facuta ieri si de viceguvernatorul BNR, Cristian Popa , care a declarat ca estimarea initiala a Bancii Nationale a Romaniei privind cresterea economica din acest an - de 5,5-6% - ar putea fi considerata una conservatoare , dupa ce in primul trimestru, PIB-ul a avansat cu circa 7,5%. Daca autoritatile romane sunt optimiste privind nivelul cresterii economice din acest, institutiile financiare internationale, precum FMI sau BERD, sunt ceva mai sceptice.

Ultimul semnal a venit duminica, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare care a estimat o temperare semnificativa a cresterii economice in Romania, la 5,1% in 2008, de la 6% in 2007.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii