Financiar

Taranii ar putea produce 600 hl vin pe an, neimpozabili

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian a declarat vineri ca va propune Executivului cresterea cantitatii de vin care poate fi produsa in gospodarie , pentru autoconsum, fara a fi supusa impozitarii de la 200 la 600 de hectolitri pe an.

"Am facut o evaluare la nivelul ministerului si impactul cresterii antrepozitului fiscal, de la 200 la 600 de hectolitri (pe an n.r.), in comparatie cu impactul economic si social in zona este mic si justifica o astfel de masura. De aceea, am pregatit pentru sedintele de Guvern ulterioare o nota de fundamentare in care sa acceptam o crestere a antrepozitelor pentru vinurile linistite", a declarat ministrul, vineri, la Focsani, in cadrul unei intalniri cu viticultorii din zona.

Viticultorii din Vrancea s-au declarat nemultumiti de faptul ca subventia de 1 leu pentru litrul de motorina este acordata doar pentru culturile de primavara, dar nu si pentru culturile viticole.

Prezent la intalnire, premierul Tariceanu a sugerat ca Executivul ar putea lua in calcul, in viitor, si viticultorii in ceea ce priveste subventionarea motorinei. "Eu intreb un lucru: de ce am dat subventia la motorina numai pentru culturile de primavara si nu dam si pentru vii, pentru motorina pe care o folosesc la vin? Au tot felul de lucrari si ei", s-a adresat premierul Ministrului Finantelor.

Reprezentantii viticultorilor au spus ca, pentru lucrarile din viticultura , consumul de motorina este de 6 ori mai mare decat cel necesar pentru cereale. In replica, Varujan Vosganian a spus ca la solicitarea MADR ar putea aparea "o politica echilibrata."

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea