Financiar

#femei #studiu #barbati #economii

Studiu: Femeile economisesc diferit fata de barbati

Femeile economisesc mai putin decat barbatii in produse clasice de economisire , insa sunt mai inclinate catre investitii pe termen mediu si lung.

In cazul produselor clasice de economisire, de tipul depozit bancar sau cont de economii , tendinta generala este ca barbatii sa economisesca mai mult decat femeile, in medie cu 17%, releva un studiu intern al BCR efectuat pe portofoliul de clienti ai bancii.

Diferentele in comportamentul de economisire femei versus barbati sunt vizible in analiza pe segmente de varsta. Astfel, intre 30 - 40 ani, barbatii economisesc semnificativ mai mult decat femeile, in medie cu 23% mai mult. Dupa varsta de 40 de ani, diferentele dintre barbati si femei incep sa se aplatizeze: barbatii tind in medie sa economiseasca doar cu 15% mai mult decat femeile (sub media generala).

Cu toate acestea, decalajele sunt recuperate in ceea ce priveste produsele de economisire si investitii mai complexe. Pe segmentul fondurilor de investitii, raportul femei barbati este de 43% versus 57% din investitori, iar in cazul contractelor de economisire creditare disponibile prin BCR Banca pentru Locuinte , raportul se inverseaza - 54% femei versus 46% barbati in randul contractantilor.

  •   2012-03-09
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.