Financiar

#profit #femei #management

Studiu: Companiile cu mai multe femei in conducere au profituri mai mici

Un numar mare de femei in management "poate avea un efect negativ asupra performantei financiare" a unei companii, potrivit unui studiu realizat de London School of Economics si publicat de cotidianul britanic Daily Telegraph.

Desi companiile cu mai multe femei in conducere au o administratie corporativa mai buna, ele sunt mai putin profitabile si au o capitalizare de piata mai mica, mai arata studiul studiului.

"Este o problema complicata. Cercetarea noastra arata ca directorii femei isi fac foarte bine treaba. Dar un management dur, cu mai multa monitorizare , ar putea sa nu fie intotdeauna un lucru bun. De fapt, constatam ca o monitorizare mai intensa poate fi contraproductiva in companiile conduse bine", a explicat Daniel Ferreira, de la Departamentul de Management al London School of Economics.

Studiul sugereaza ca femeile directori sunt mai stricte decat omologii lor barbati. "Mesajul nu este ca avem nevoie de mai putine femei in management..."

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea