Financiar

#sprijin traian basescu #masuri anticriza #theodor stolojan

Stolojan va avea nevoie de Basescu pentru masurile anticriza nepopulare

Theodor Stolojan, nominalizat pentru functia de prim-ministru, nu va putea lua masurile necesare sustinerii economiei intr-o perioada de criza fara ajutorul presedintelui.

Acest lucru, in conditiile in care noul Guvern ar putea fi nevoit inclusiv sa majoreze taxele sau sa inghete salariile.

"Prioritatile noului Guvern ar fi deplasarea de fonduri spre lucrarile de infrastructura care trebuie sa se desfasoare rapid, fara coruptie - ceea ce este foarte greu de obtinut in Romania - lucrarile publice, noi locuri de munca pentru populatie, reducerea consumului prin masuri foarte dure", a declarat consultantul financiar Bogdan Baltazar , pentru NewsIn.

El sustine ca TVA-ul ar trebui majorat, de exemplu, cu doua puncte procentuale, exceptand insa unele produse de baza din alimentatie sau medicamentele.

Romania sufera de supraconsum neacoperit

"O astfel de masura ar descuraja consumul. Intr-un fel, nu imi pare rau ca bancile sunt mai reticente in a acorda credite, pentru ca oamenii trebuie sa se mai gandeasca daca au nevoie de toate lucrurile", a mai spus Baltazar. Analistul economic Ilie Serbanescu considera ca "Romania sufera de un superconsum neacoperit, care trebuie redus"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea