Financiar

#chirie baneasa pipera #metru patrat birou #birouri inchiriabile #spatii birouri capitala

Stocul de spatii de birouri din Capitala ar putea ajunge la 1,4 milioane mp anul acesta

Stocul de spatii de birouri din Capitala ar putea atinge la sfarsitul anului un total de 1,4 milioane mp inchiriabili in situatia in care procentul de finalizare real al proiectelor va coincide cu cel anuntat, iar chiriile vor ramane la un nivel constant, sustin analistii imobiliari.

Potrivit reprezentantilor mai multor companii de consultanta imobiliara, piata spatiilor de birouri din Romania a continuat sa fie una functionala si a urmat acelasi trend ca la inceputul anului, in ciuda dificultatilor cauzate de tensiunile financiare actuale.

"In peisajul tulburarilor globale, exista posibilitatea ca o serie de dezvoltatori imobiliari sa fie afectati, bancile fiind mai precaute in acordarea de credite. Cu toate acestea, piata de birouri din Romania inregistreaza o evolutie constanta, fara schimbari semnificative fata de inceputul lui 2008", a declarat directorul departamentului Birouri al companiei imobiliare Regatta, Mihaela Raducanu.

La randul lor, consultantii imobiliari ai companiei EuroMetropola sustin ca "fenomenul de pre- inchiriere a noilor proiecte office cu un an inainte de finalizarea constructiei a pus cat de cat la adapost acest sector pe parcursul anului in curs, dar si in perioada urmatoare, tinand cont de faptul ca majoritatea contractelor de inchiriere au o durata de trei pana la cinci ani". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea