Financiar

#banci stat profit #stat estimeaza profit

Statul estimeaza ca va lua din profitul bancilor 750 milioane lei

Proiectia veniturilor la bugetul de stat pe 2009 prevede incasari de 750 milioane lei (187,5 milioane euro) din impozitarea profitului bancilor comerciale, in crestere cu 6,95% fata de nivelul din 2008.

Anul trecut, statul a incasat 701, 27 milioane lei din impozitul pe profitul bancilor comerciale, informeaza NewsIn. Suma prevazuta pentru impozitul pe profitul bancilor reprezinta 1% din incasarile totale la bugetul de stat, estimate la 75,7 miliarde lei in 2009.

Impozitul pe profitul altor agenti economici este estimat la 12,7 miliarde lei in acest an, in crestere cu 3% fata de nivelul colectat anul trecut, potrivit proiectului de buget transmis sambata de Ministerul Finantelor sindicatelor si patronatelor.

Impozitul pe veniturile realizate de firmele nerezidente ar urma sa aduca la buget 799 milioane lei in acest an, in crestere cu 3,8% fata de 2008. Alte 325 milioane lei sunt prevazute sa provina din impozitul pe profitul obtinut din activitati comerciale ilicite sau din nerespectarea Legii privind protectia consumatorului , suma fiind cu 8,3% mai mare decat cea obtinuta anul trecut.

  •   2009-02-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii