Financiar

#sistemul national de #preluare gaze #marea neagra

Sistemul national ar putea prelua gaze din Marea Neagra

transport de gaze ar avea capacitatea de a prelua gazele care ar urma sa fie extrase de pe platoul continental al Marii Negre, capacitatea maxima fiind, teoretic, de circa 50 de miliarde de metri cubi, a declarat, marti, directorul general al Transgaz , Ioan Rusu.

"Am transportat si 30 de miliarde de metri cubi de gaze, fata de circa 16 miliarde metri cubi cat transportam in prezent. Capacitatea maxima, teoretic, este de circa 50 de miliarde de metri cubi de gaze", a declarat Ioan Rusu, pentru NewsIn.

El a precizat ca fiecare companie care va concesiona perimetre trebuie sa-si construiasca singura conducte pana la tarm si pana la racordarea la sistemul national de transport de gaze. Miza procesului este in primul rand una economica, iar castigul se cuantifica in : 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale si zece milioane de tone de petrol...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea