Financiar

#sindicalisti #firme #salarii #angajati #bns

Sindicalistii: Firmele ar trebui sa plateasca un salariu minim de cel putin 800 de lei

Salariul minim, in Romania, ar trebui sa fie cel putin 800 de lei, in conditiile in care multi salariati apeleaza la serviciile de asistenta sociala pentru ajutorul social, crede liderul Blocului National Sindical ( BNS ), Dumitru Costin . Acesta a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca "in prezent, foarte multi salariati, aproximativ 800.000, care au salariul minim pe economie, ajung sa bata la usile serviciilor de asistenta sociala pentru a primi ajutor social, desi sunt salariati".

Potrivit liderului BNS, o asemenea situatie "este aberanta", motiv pentru care in data de 14 mai sindicalistii vor organiza un un mars de protest in Capitala.

Printre revendicarile BNS se afla pastrarea locurilor de munca, programe de munca concrete, preturi accesibile la produsele de baza pentru toate categoriile sociale si mentinerea puterii de cumparare a salariilor, precum si masuri privind educatia si sanatatea...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea